Cvetačna jogurtova juha s korenjem
Cvetača je lahko prebavljiva in dobro vpliva na prebavo in presnovo. Z dodatkom korenja in jogurta pripravimo kremno juho za 4 osebe.

Sestavine
- 1 srednje velika cvetača
- 1 velik koren korenja
- 1,2 l vode
- sol in beli poper po okusu
- 1 jogurt (2 dl)
- drobnjak
- timijan
- origano
Postopek
- cvetačo očistimo in razdelimo na posamezne cvetke
- kuhamo jo v vodi, ki smo ji dodali timijan in origano, dokler se ne zmehča (cca 20 min)
- prihranimo nekaj cvetov kuhane cvetače
- vse ostalo zmiksamo s paličnim mešalnikom
- očistimo in naribamo korenček v juho
- dodamo še sol, poper in kuhamo 5 minut
- odstavimo s kuhalne površine in s penilko vmešamo še jogurt
- postrežemo z drobnjakom in v krožnik dodamo cvetove kuhane cvetače