To pomlad je Slovenijo obiskal znan britanski kuhar Alan Coxon in slovenske blogerje izzval, da mu pripravijo svoj britanski sendvič z mešanico njihovih in naših sestavin. Spodaj je recept, ki ga je navdušil.

Za 4 sendviče.

Sestavine

  • 500 g ajdovega kruha
  • 2 ocvrta fileja osliča
  • 50 g narezane rdeče pese
  • 50 g narezanega korenja
  • 50 g narezanih bučk
  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica grškega jogurta
  • 2 žlici mango chutneya
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 30 g masla

Priprava

  • kruh nareži na tanke rezine
  • zelenjavo zmešaj v skledi
  • ločeno pripravi poliv tako da zmešaš majonezo, jogurt, chutney in kis
  • poliv premešaj z zelenjavo
  • na rezino kruha namaži maslo
  • nato nanj položi ocvrtega osliča, in na osliča nekaj zelenjave
  • pokrij z drugo rezino kruha in postrezi

KLIKNI TUKAJ ŠE ZA NAJ OMAKO!