»Makaronovo meso« s čilijem in sezamom
Goveje mleto meso s testeninami, baziliko, prepraženim sezamom, paradižnikom, parmezanom in… Ravno prav enostavno, da je za vsak dan in dovolj fino, da je tudi za tiste trenutke.
Potrebuješ
- 300 g mletega govejega mesa
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 1 rumeno papriko
- 1 paradižnik
- 1 dl paradižnikove mezge
- 300 g makaronov
- Svežo ali suho baziliko
- 3 jušne žlice sezamovih semen
- čili papriko ali čili v prahu
- sol in poper
- olivno olje
- 5 dl vode
- parmezan
Postopek
- čebulo, česen, papriko očistimo in na drobno nasekljamo
- paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na manjše kose
- na olivnem olju prepražimo čebulo
- dodamo meso in ga na hitro prepražimo, da dobi barvo
- dodamo papriko, česen, paradižnik in nasekljano čili papriko ter 4 liste bazilike
- pražimo in vmes zalivamo z vodo, dodamo tudi paradižnikovo mezgo
- dodamo popražena semena sezama (ponev brez olja, mešamo in umaknemo takoj, ko sezam postane zlate barve)
- po 15 minutah solimo in popramo po okusu in pražimo še 15 minut
- vmes po navodilu z embalaže pripravimo makarone
- kuhane makarone zmešamo z mesno omako in postrežemo, posujemo z naribanim parmezanom in okrasimo z nekaj listi bazilike