Hrustljav sladki krompir v pečici je odličen kot priloga ali prigrizek. Sladki krompir ima bogato obarvano meso, ki je polno vlaknin in antioksidantov. Ima čudovit okus, z njim se super kuha in peče.

Hrustljav sladki krompir super popestri naš jedilnik. Njegova tekstura in okus sta popolnoma drugačna od našega domačega belega/rumenega krompirja. Njegov sladkast okus se lepo poveže s slanim parmezanom in sezamom. Koruzni zdrob pa poskrbi za dodatno hrustljavost. Ponudi ga skupaj s svojo najljubšo omako in vrčkom dobrega piva;)

Količina: 2 osebi/ Čas priprave: 30 minut/ Zahtevnost: 1 od 5 

Sestavine:

  • 500 g sladkega krompirja
  • 3 jajca
  • skodelica moke
  • pol skodele krušnih drobtin
  • pol skodele koruznega zdroba
  • 50 g parmezana
  • 5 žlic sezama
  • sol

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 220 °C.
  2. Pripravimo globje krožnike za moko, jajca in drobtine.
  3. Jajca za paniranje razžvrkljamo.
  4. K drobtinam pa dodamo polento, sezam in parmezan.
  5. Sladek krompir olupimo in narežemo na prst debele trakove.
  6. Pomočimo jih v moko, nato v jajca in za konec še v začinjene drobtine.
  7. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo spaniran krompir.
  8. Krompir v segreti pečici pečemo 15-20 minut z vključenim ventilatorjem. Krompir pečemo do zlato rjave barve, hrustljave skorjice in mehke sredice.
  9. Pečen krompir po potrebi dosolimo posoli in še vročega postrežemo.

Nasveti:

Sladek krompir lahko jemo neolupljenega, samo dobro je potrebno skrtačiti lupino.

Sladek krompir se odlično znajde v enolončnicah in v bogato začinjenih jedeh.

Pire sladkega krompirja je odličen tudi za peko sladic.

Poskusi tudi tortilje s sladkim krompirjem in čičeriko ter kremno korenčkovo torto.

Dober tek!