Hrustljav sladki krompir v pečici
Hrustljav sladki krompir v pečici je odličen kot priloga ali prigrizek. Sladki krompir ima bogato obarvano meso, ki je polno vlaknin in antioksidantov. Ima čudovit okus, z njim se super kuha in peče.
Hrustljav sladki krompir super popestri naš jedilnik. Njegova tekstura in okus sta popolnoma drugačna od našega domačega belega/rumenega krompirja. Njegov sladkast okus se lepo poveže s slanim parmezanom in sezamom. Koruzni zdrob pa poskrbi za dodatno hrustljavost. Ponudi ga skupaj s svojo najljubšo omako in vrčkom dobrega piva;)
Količina: 2 osebi/ Čas priprave: 30 minut/ Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 500 g sladkega krompirja
- 3 jajca
- skodelica moke
- pol skodele krušnih drobtin
- pol skodele koruznega zdroba
- 50 g parmezana
- 5 žlic sezama
- sol
Priprava:
- Pečico segrejemo na 220 °C.
- Pripravimo globje krožnike za moko, jajca in drobtine.
- Jajca za paniranje razžvrkljamo.
- K drobtinam pa dodamo polento, sezam in parmezan.
- Sladek krompir olupimo in narežemo na prst debele trakove.
- Pomočimo jih v moko, nato v jajca in za konec še v začinjene drobtine.
- Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo spaniran krompir.
- Krompir v segreti pečici pečemo 15-20 minut z vključenim ventilatorjem. Krompir pečemo do zlato rjave barve, hrustljave skorjice in mehke sredice.
- Pečen krompir po potrebi dosolimo posoli in še vročega postrežemo.
Nasveti:
Sladek krompir lahko jemo neolupljenega, samo dobro je potrebno skrtačiti lupino.
Sladek krompir se odlično znajde v enolončnicah in v bogato začinjenih jedeh.
Pire sladkega krompirja je odličen tudi za peko sladic.
Poskusi tudi tortilje s sladkim krompirjem in čičeriko ter kremno korenčkovo torto.
Dober tek!