Penasta fritata s sirom
Zajtrk prvakov v pol ure. Penasta fritata s sirom je izjemno rahla, pri pripravi pa smo lahko dokaj kreativni z različnimi siri. Uporabil sem klasičen riban sir z malce parmezana.
Sestavine
- 6 jajc
- 50 g parmezana/grana padano/trdi sir
- 200 g ribanega sira
- kapre
- sol, poper olivno olje
Postopek
- jajca loči, stepi sneg iz beljakov
- penasto zmešaj rumenjake in vmešaj nariban parmezan, 1 čajno žlico soli in poper
- sneg beljakov previdno vmešaj v zmes rumenjakov in sira
- uporabiš okrogel pekač (cca 25 cm premera), premažeš z maslom ali obložiš s peki papirjem
- zmes vliješ v pekač
- pečeš pri 180 C cca. 20 minut, sredina fritate mora že kompaktna na otip
- posuješ z naribanim sirom, preliješ z malce olivnega olja in posuješ s kaprami
- pečeš še 5 minut, da se sir stopi
- postrežeš
Poskusi tudi
*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.