Zajtrk prvakov v pol ure. Penasta fritata s sirom je izjemno rahla, pri pripravi pa smo lahko dokaj kreativni z različnimi siri. Uporabil sem klasičen riban sir z malce parmezana.

Sestavine

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

ZAJTRK-SMOOTHIE-IN-FRITATA-WM

Postopek

  • jajca loči, stepi sneg iz beljakov
  • penasto zmešaj rumenjake in vmešaj nariban parmezan, 1 čajno žlico soli in poper
  • sneg beljakov previdno vmešaj v zmes rumenjakov in sira
  • uporabiš okrogel pekač (cca 25 cm premera), premažeš z maslom ali obložiš s peki papirjem
  • zmes vliješ v pekač
  • pečeš pri 180 C cca. 20 minut, sredina fritate mora že kompaktna na otip
  • posuješ z naribanim sirom, preliješ z malce olivnega olja in posuješ s kaprami
  • pečeš še 5 minut, da se sir stopi
  • postrežeš

Poskusi tudi

izvrstne smothie SKETA.si

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.

Tvoja ocena šteje