Pomarančna presna torta
Pomarančna presna torta. S kardamomom, cimetom, limeto in temno čokolado.

Podlaga
- 200 g mandljev
- 50 g datljev
- 2 žlici kakava
- 3 žlice kokosovega olja
- 20 g agave
- mandlje čez noč namočiš, nato zmiksaš z ostalimi sestavinami v mešalniku
- dno modela za torto obložiš s peki papirjem
- podlago razporediš po dnu modela
Krema
- 200 g namočenih indijskih oreščkov *
- 1 dl pomarančnega soka
- 1 čajna žlica kurkume
- 0,3 dl ruma
- 1 čajna žlica kardamoma *
- 50 g kokosovega olja, stopljenega
- 50 g sukrina ali agave
- sestavine zmiksaš in razporediš po tortnem modelu
Čokoladni preliv
- 50 g kakava
- 50 g kokosovega masla
- 1 čajna žlica cimeta
- 30 g sukrina/agave
- sestavine stopiš v kozici in jih preliješ po ohlajeni torti
* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.