Domaćica torta
Slastna torta s keksi Domaćica. Tokrat so uporabljene tradicionalne sestavine, od keksov, masla, smetane in rezultat je odlična rustikalna torta izjemnega okusa.


Podlaga
- 200 g keksov Domaćica
- 100 g masla
- kekse zmelješ in vmešaš stopljeno maslo
- dno pekača za torto (20 cm premera) obložiš s peki papirjem
- po dnu razporediš podlago
Krema
- 300 g temne čokolade Dorina
- 5 dl sladke smetane
- 1 vrečka želatine fix
- sladko smetano segreješ
- preliješ jo preko čokolade
- po nekaj minutah premešaš, da nastane gladka zmes, počakaš, da se ohladi
- nato ponovno stepaš in vmes vmešaš še želatino fix
- kremo preliješ po podlagi, torto shraniš v hladilniku
Preliv
- 60 g temne čokolade
- 1 čajna žlica vanilije
- 0,3 dl ruma
- 1 dl sladke smetane
- sladko smetano segreješ, preliješ preko čokolade, dodaš vanilijo in rum ter dobro premešaš
- preliješ preliv po torti
- po vrhu torte razporediš kekse Domaćica kokos
- torto dobro ohladiš