Domaćica torta

Slastna torta s keksi Domaćica. Tokrat so uporabljene tradicionalne sestavine, od keksov, masla, smetane in rezultat je odlična rustikalna torta izjemnega okusa.

Domacica-Dorina-torta2

Podlaga

  • 200 g keksov Domaćica
  • 100 g masla
  • kekse zmelješ in vmešaš stopljeno maslo
  • dno pekača za torto (20 cm premera) obložiš s peki papirjem
  • po dnu razporediš podlago

Krema

  • 300 g temne čokolade Dorina
  • 5 dl sladke smetane
  • 1 vrečka želatine fix
  • sladko smetano segreješ
  • preliješ jo preko čokolade
  • po nekaj minutah premešaš, da nastane gladka zmes, počakaš, da se ohladi
  • nato ponovno stepaš in vmes vmešaš še želatino fix
  • kremo preliješ po podlagi, torto shraniš v hladilniku

Preliv

  • 60 g temne čokolade
  • 1 čajna žlica vanilije
  • 0,3 dl ruma
  • 1 dl sladke smetane
  • sladko smetano segreješ, preliješ preko čokolade, dodaš vanilijo in rum ter dobro premešaš
  • preliješ preliv po torti
  • po vrhu torte razporediš kekse Domaćica kokos
  • torto dobro ohladiš

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi