Quiche s sirom, gobami in porom
Pite vedno poskrbijo za prijetno vzdušje. Fantastična kombinacija sirov, šampinjonov in pora ne pušča prostora za ravnodušnost.
Sestavine za 4 osebe
TESTO
- 250 g bele moke
- 100 g ribanega sira
- 130 g masla
NADEV
- 200 g šampinjonov
- 150 g pora
- 40 g sušenih paradižnikov
- 2 dl smetane
- 200 g ribanega sira
- 100 g skute
- sol
- origano
- poper
Priprava
- dobro premešaj moko sir in maslo
- za bolj hrustljavo pito postavi testo v hladilnik za eno uro (ta korak lahko izpustiš)
- pečico segrej na 200 °C
- v 24 cm modelu za pito oblikuj osnovo in peci 20 minut pri 200°C
- nareži šampinjone, por in suhšene paradižnike
- segrej smetano, vmešaj naribani sir, skuto, poper in origano
- pito sprva nadevaj z mešanico šampinjonov in pora, nato enakomerno prelij s sirno omako
- peci še 15 minut pri 200 °C