Imaš 10 minut? Potem imaš tudi čas za to omleto, ki je povsem primerna jed za zajtrk ali malico. Za enega res lačnega ali dva zmerna jedca.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 kos kruha (lahko je tudi star nekaj dni)
  • 1 rezina sira (lahko je tudi trdi sir)
  • 1 dl mleka (kravje, kokosovo, mandljevo…)
  • 2 rezini pršuta ali klobase (npr piščančjih prsi, posebne klobase, mortadele…)
  • sol in poper
  • kokosovo olje

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • kruh, sir, pršut/klobase nasekljamo na kocke
  • pripravimo jajčno zmes iz jajc, kruha, sira, mleka, solimo in popramo
  • na kokosovem olju prepražimo pršut ali klobase
  • zmanjšamo temperaturo in dodamo jajčno zmes, rahlo premešamo sestavine
  • pokrijemo s ponvo in pečemo na zmerni temperaturi nekaj minut, pečeno je, ko je spodnja stran omlete rahlo rumena, hrustljava, površina pa še sočna

Opomba: v omleto lahko dodaš poljubne sestavine. Vseeno predlagam zmernost, včasih je manj več.

Tvoja ocena šteje