Jagodna torta z bananami

Mandljeva osnova, brez peke, skoraj povsem presna. Za vmes dišeče jagode, banana, cimet in vanilija ter mandlji. Za povrhu ganaš iz temne čokolade, koščki kakava in nariban kokos.

Sestavine za 18 cm tortni model

Podlaga

Krema

Preliv

  • 60 g temne čokolade
  • 0,3 dl sladke smetane
  • 1 jž masla
  • nariban kokos (opcija)
  • koščki kakava  (opcija)

Postopek

  • dno 18 cm modela za torto obloži s papirjem za peko
  • sestavine podlage dobro zmešaj v mešalniku, razporedi podlago po dnu modela, pomagaj s z rokami ali žlico
  • v blenderju zmešaj sestavine kreme, kremo razporedi po podlagi
  • v kozici na zmerni temperaturi segrej smetano, nato odmakni in dodaj nalomljeno čokolado in maslo
  • pusti kakšno minuto, nato mešaj in po potrebi še malce segrej, da nastane povsem gladka krema
  • prelij kremo (čokoladni ganaš) po torti in jo previdno razporedi po celotni površini
  • posuj s koščki kakava in naribanim kokosom
  • na hladno vsaj za 8 ur

Partnerja SKETA.si in PRESNO.si sta Gorenje in Mercator.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Kokosovi poljubi LCHF

    20 minut do sladice s kokosom in snegom beljakov. Z dodanim sladilom, lahko pa uporabiš tudi med, agavo, sladkor. Sestavine…

  • Bananino pecivo

    Reci banana in dobiš še eno za zraven. Dovolj heca. Zgrabi dve jajci, dve banani, maslo, sladkor in moko, dodaj…

  • Piščančja Tikka Masala

    Piščančja Tikka Masala je zanimiva jed, ki malce povleče proti Indiji, a hkrati tudi proti Veliki Britaniji, kjer je med…

  • Domača gobova pašteta (vegan)

    Neverjetno okusna gobova pašteta, ki je dejansko pripravljena hitreje, kot jo lahko poješ. V tem receptu so v glavnih vlogah…