Kokosova panna cotta z veselimi želejčki
Nekaj zabavnega in drugačnega za silvestersko zabavo. Kokosova panna cotta in veseli želejčki bodo poskrbeli za zanimiv preobrat, ko bo čas za sladico.
Sestavine
- 2 pločevinki kokosovega mleka (800 ml)
- 6 žlic agavinega nektarja (ali drug sladkor)
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- 2 žlički agar agarja
- žlička vanilije v prahu
- paket žele bonbonov
- 1 dl vodke ali drugega žganja (za brezalkoholno različico uporabi jabolčni sok)
Priprava
- kokosovo mleko, agavin nektar, stopljeno kokosovo olje in vanilijo premešaj v blenderju
- V 0,5 dl vode dodaj dve žlički agar agarja (uporabiš lahko tudi želatino) in zavri
- agar agar vmešaj k ostalim sestavinam v blender in premešaj
- prelij v kozarčke ali primerne posodice
- žele bonbončke namoči v vodko ali jabolčni sok in pusti stati 20 ur
- okrasi panna cotto z želejčki in postreži 🙂
Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.