Nekaj zabavnega in drugačnega za silvestersko zabavo. Kokosova panna cotta in veseli želejčki bodo poskrbeli za zanimiv preobrat, ko bo čas za sladico.

Sestavine

  • 2 pločevinki kokosovega mleka (800 ml)
  • 6 žlic agavinega nektarja (ali drug sladkor)
  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlički agar agarja
  • žlička vanilije v prahu
  • paket žele bonbonov
  • 1 dl vodke ali drugega žganja (za brezalkoholno različico uporabi jabolčni sok)

Priprava

  • kokosovo mleko, agavin nektar, stopljeno kokosovo olje in vanilijo premešaj v blenderju
  • V 0,5 dl vode dodaj dve žlički agar agarja (uporabiš lahko tudi želatino) in zavri
  • agar agar vmešaj k ostalim sestavinam v blender in premešaj
  • prelij v kozarčke ali primerne posodice
  • žele bonbončke namoči v vodko ali jabolčni sok in pusti stati 20 ur
  • okrasi panna cotto z želejčki in postreži 🙂

Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.

kuham