Odlična jed, ki je dovolj »lahkotna«, da bo morda všeč tudi tistim, ki pazijo na vnos ogljjikovih hidratov in se izogibajo prilog, kot so krompir, testenine in kruh.

 

Sestavine za 2 osebi

  • 2 lososova zrezka (cca 200 g)
  • 250 g pasiranega paradižnika
  • ½ čebule
  • 2 stroka česna
  • 100 g mocarele
  • bazilika, rožmarin, timijan
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

  • lososa rahlo posoliš
  • v ponvi na oljčnem olju prepražiš lososa, enkrat obrneš, odstaviš na krožnik
  • nato v ponvi na oljčnem olju prepražiš čebulo, dodaš česen, začimbe ter pasiran paradižnik
  • po okusu dodaš še sol in poper
  • omako preliješ v ognjevarno posodo za peko
  • v posodo nato položiš še lososa in ga pokriješ z naribanim ali na rezine narezano mocarelo
  • pri 200 stopinjah v pečici peci 5-10 minut, sir se mora hrustljavo zapeči
  • posuj z nasekljanim peteršiljem, drobnjakom ali podobnimi svežimi začimbami

Opomba: po želji dodaj še kuhano cvetačo kot prilogo.

Vsi LCHF recepti in sladice >
Za več Seksi lahkih receptov naroči knjigo Seksi lahke sladice. TUKAJ!