Ta pizza bo nahranila tri zelo lačne ljudi. Domača klasika z nekoliko debelejšim testom, s katero ne moreš zgrešiti.

Sestavine

TESTO

  • 400 g ostre moke
  • 20 g svežega kvasa
  • 2 dl mlačne vode
  • 2 žlički soli
  • 2 žlici olivnega olja

ZA POVRH

  • 200 g svežih šampinjonov
  • 150 g ribanega sira
  • 150 g mozzarelle
  • 400 g pelatov
  • 1 zelena paprika
  • 2 jajci
  • origano
  • poper
  • olivno olje

Priprava

  • v večji skledi zmešaj moko, v vodi raztopljen kvas, mlačno vodo, sol in olivno olje
  • dobro pregneti in pusti vzhajati (npr. pol ure v pečici segreti na 50 °C)
  • pečico segrej na 275 °C
  • testo pregneti in s prsti razvleci po naoljenem pekaču
  • posipaj z narbanim sirom, pelati in origanom
  • prekrij z narezanimi svežimi šampinjoni in rezinami paprike
  • dodaj še natrgano mozzarello in peci 10 – 12 minut pri 275 °C
  • nekaj minut preden je pečena dodaj povrh še dve jajci
  • preden postrežeš po želji prelij še z deviškim oljčnim oljem

Dober tek!