Rustikalna zelenjavna pizza
Ta pizza bo nahranila tri zelo lačne ljudi. Domača klasika z nekoliko debelejšim testom, s katero ne moreš zgrešiti.
Sestavine
TESTO
- 400 g ostre moke
- 20 g svežega kvasa
- 2 dl mlačne vode
- 2 žlički soli
- 2 žlici olivnega olja
ZA POVRH
- 200 g svežih šampinjonov
- 150 g ribanega sira
- 150 g mozzarelle
- 400 g pelatov
- 1 zelena paprika
- 2 jajci
- origano
- poper
- olivno olje
Priprava
- v večji skledi zmešaj moko, v vodi raztopljen kvas, mlačno vodo, sol in olivno olje
- dobro pregneti in pusti vzhajati (npr. pol ure v pečici segreti na 50 °C)
- pečico segrej na 275 °C
- testo pregneti in s prsti razvleci po naoljenem pekaču
- posipaj z narbanim sirom, pelati in origanom
- prekrij z narezanimi svežimi šampinjoni in rezinami paprike
- dodaj še natrgano mozzarello in peci 10 – 12 minut pri 275 °C
- nekaj minut preden je pečena dodaj povrh še dve jajci
- preden postrežeš po želji prelij še z deviškim oljčnim oljem
Dober tek!