Mediteranska solata s piščančjimi trakci in baziliko
Tukaj je tvoja solata tega tedna. Pripravila sva jo z željo združiti arome poletja, mediterana. Osnova je mlada špinača. Rdeča paprika. Bazilika, olive, česen. Popražena piščančja prsa na kokosovem olju. Pa še kaj. Recept smo razvili v sodelovanju z Mercatorjem. Klikni tukaj in poglej še nekaj odličnih jedi zate!
Mediteranska solata s piščančjimi trakci in baziliko
Sestavine
- 250 g piščančjih prsi
- 200 g mlade špinače
- 2 rdeči papriki
- 150 g feta sira
- 100 g oliv
- žlica kokosovega olja
- 30 g sveže bazilike
- 2 stroka česna
- Olivno olje
- Balzamični kis
- Sol in poper
Priprava
- Piščančje prsi nareži na trakce in posoli
- Segrej ponev, dodaj kokosovo olje in popraži piščančje prsi
- Papriko nareži na trakove in popraži v ponvi
- Feta sir nareži na kocke
- V skledi zmešaj mlado špinačo, praženega piščanca, papriko, olive in baziliko
- Dodaj olivno olje, balzamični kis, sol in poper
- Postrezi takoj ali ohlajeno
Klikni tukaj za vse recepte, ki sva jih SKETA.si razvila skupaj z Mercatorjem.