Lazanja z mortadelo in špinačo
Dobra lazanja vedno pogreje poleg želodca še srce. Tokrat malo drugačna različica s špinačo in mortadelo. Okusna, enostavna in užitkarska.
Sestavine za omako:
- 0,4 l smetane za kuhanje
- 2 rumenjaka
- 50 g naribanega cheddar sira
- 50 g naribanega parmezana
- 150 g rikote
- sol
- poper
- muškatni orešček
Sestavine za nadev:
- 300 g mlade špinače
- sok polovice limone
- 150 g mortadele
- 250 g pora
- 3 stroki česna
- Sol
- 12 listov testenin za lazanjo
Priprava:
- V skledi zmešaj smetano, rumenjaka, cheddar sir, parmezan in rikoto
- Dodaj sol, poper in muškatni orešček po okusu in dobro premešaj
- Nasekljaj por in česen in ju skupaj prepraži v ponvi na olivnem olju
- Nato dodaj še špinačo in kuhaj toliko časa, da se zmehča
- Na koncu k špinačnemu nadevu dodaj še limonin sok in premešaj
- Mortadelo nareži na trakove
- Prični zlagati lazanjo tako, da najprej v pekač dodaš plast omake, sledi plast treh listov testenin za lazanjo (nekuhanih), nato plast špinače in še plast mortadele
- Zlaganje ponovi trikrat in zaključi s plastjo testenin, prelitih z omako in olivnim oljem
- Peci 40 minut pri 180 °C
- Počakaj, da se ohladi in postrezi
Dober tek!