Argentinska steak omaka Chimichurri
Zelena omaka za k zrezkom. Je rahlo pikantna in se odlično obnese ob vseh vrstah zrezkov na žaru. Idealna za govedino, seveda pa ne bo nič narobe, če jo uporabiš tudi pri piščančjem in svinjskem pečenem mesu. Mnogi jo uživajo tudi samo, s pravkar pečenim kruhom.
Sestavine
- 2,5 dl nasekljanega peteršilja
- 4 stroki nasekljanega česna
- 0,5 dl vinskega kisa (rdečega)
- ½ žlice kosmičev rdeče paprike/čilija
- ½ žlice morske soli
- 1 dl olivnega olja
- mlet črni poper
Postopek
- vse sestavine, razen olja, zmelješ z blenderjem/mešalnikom
- dodaj še olje, premešaj in hrani na hladnem do 7 dni
- omako lahko po želji tudi prekuhaš (10 min), tako bo ostala uporabna dalj časa
*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.