Borovničeva mascaropone krema z marelico
Lahkotna poletna sladica s piškoti, sadnim pirejem marelic ter borovničevo kremo z mascarponejem.
Sestavine za 5 porcij
- 300 g marelic
- 100 g borovnic
- 100 g mascarponeja
- 300 g grškega jogurta
- 1/2 čž cimeta
- 2 jž medu
- 100 g piškotov savoiardi
Postopek
- v 5 posodic razporedi kekse, prihrani 2 keksa
- zmešaj mascarpone, sladkor in grški jogurt, dodaj še cimet
- marelicam odstrani koščico, nareži na kose, dodaj med, zelo dobro zmiksaj s paličnim mešalnikom
- prelij polovico pireja marelic po piškotih
- sledi plast zmesi jogurta in mascarponeja
- drugi polovici pireja marelic vmešaj borovice, zmiksaj in razporedi po kozarcih
- če želiš lahko temu pireju vmešaš gostilo, npr želatino fix ali glukomanan
- nasekljaj preostala piškota in ju razporedi po posodicah
- shrani na hladnem