Polnjeni lignji z mocarelo in pršutom

Poleti se tako radi predajamo lahki mediterantski hrani. Lignji so njen zelo pogost predstavnik. Tokrat jih pripravimo polnjene s pršutom, mocarelo, česnom in drobnjakom. Zloženi na palici za ražnjiče, v družbi mediterantske zelenjave, so popoln obrok.

Sestavine

  • 500 g očiščenih in celih lignjev
  • 50 g mocarele
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strok česna
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek

  • nasekljaj lovke lignjev in jih zmešaj s krušnimi drobtinami in oljčnim oljem
  • dodaj nasekljan česen, pršut in mocarelo
  • z zmesjo napolni očiščene lignje
  • uporabi palico za ražnjiče in na njej razvrsti lignje
  • peci v ponvi približno 10 minut
  • postrezi z mediterantsko zelenjavo in limono

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi