Polnjeni lignji z mocarelo in pršutom
Poleti se tako radi predajamo lahki mediterantski hrani. Lignji so njen zelo pogost predstavnik. Tokrat jih pripravimo polnjene s pršutom, mocarelo, česnom in drobnjakom. Zloženi na palici za ražnjiče, v družbi mediterantske zelenjave, so popoln obrok.
Sestavine
- 500 g očiščenih in celih lignjev
- 50 g mocarele
- 4 rezine pršuta
- 1 strok česna
- 1 žlica nasekljanega drobnjaka
- 1 žlica krušnih drobtin
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
- nasekljaj lovke lignjev in jih zmešaj s krušnimi drobtinami in oljčnim oljem
- dodaj nasekljan česen, pršut in mocarelo
- z zmesjo napolni očiščene lignje
- uporabi palico za ražnjiče in na njej razvrsti lignje
- peci v ponvi približno 10 minut
- postrezi z mediterantsko zelenjavo in limono