Browniji s pomarančo so odlična izbira, ko se želimo pocrkljati a hkrati pazimo na vnos sladkorja. Lešniki super nadomestijo moko in obogatijo okus. Dodatek pomaranče pa poskrbi za prijetno svežino.

Browniji s pomarančo so fantastična rešitev kadar se držimo stran od sladkorja, ogljikovih hidratov in glutena. So zelo okusna, bolj zdrava različica klasičnih brownijev. To pomeni, da si jih lahko pripravimo večkrat 😉

Količina: 12 kosov/ Čas priprave: 30 minut/ Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 100 g masla
  • 50 g eritritola
  • 2 jajci
  • 80 g mletih lešnikov
  • 5  žlic kakava
  • 100 g temne čokolade
  • sok 1/2 pomaranče

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 170°C.
  2. V mešalni skledi kremasto stepamo maslo sobne temperature in eritritol.
  3. Nato postopoma primešamo  jajci.
  4. V jajčno zmes dodamo mlete lešnike, kakav, stopljeno čokolado in sok pomaranče. Dobro premešamo, da dobimo lepo povezano maso.
  5. Maso za brownije prestavimo v manjši pekač, ki ga prej premažemo z maslom.
  6. Brownije pečemo 20 minut, nato jih vzamemo iz pečice ter počakamo nekaj minut, da se ohladijo preden jih postrežemo.

Nasveti:

Namesto lešnikov lahko uporabimo mlete mandlje ali orehe.

Za ta recept uporabimo kvalitetno temno čokolado za bolj bogat okus.

Pomarančni sok lahko nadomestimo z drugimi začimbami (cimet, muškatni orešček, klinčki, kardamomom in ingverjem). Če bo masa brez soka pregosta lahko dodamo rastlinsko mleko.

Poskusi še marmorni kolač s skyrom in presni ferrero roche iz petih sestavin.

Dober tek!