Browniji s pomarančo (LCHF)
Browniji s pomarančo so odlična izbira, ko se želimo pocrkljati a hkrati pazimo na vnos sladkorja. Lešniki super nadomestijo moko in obogatijo okus. Dodatek pomaranče pa poskrbi za prijetno svežino.

Browniji s pomarančo so fantastična rešitev kadar se držimo stran od sladkorja, ogljikovih hidratov in glutena. So zelo okusna, bolj zdrava različica klasičnih brownijev. To pomeni, da si jih lahko pripravimo večkrat 😉
Količina: 12 kosov/ Čas priprave: 30 minut/ Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 100 g masla
- 50 g eritritola
- 2 jajci
- 80 g mletih lešnikov
- 5 žlic kakava
- 100 g temne čokolade
- sok 1/2 pomaranče
Postopek:
- Pečico segrejemo na 170°C.
- V mešalni skledi kremasto stepamo maslo sobne temperature in eritritol.
- K maslu postopoma primešamo jajci.
- Nato dodamo mlete lešnike, kakav, stopljeno čokolado in sok pomaranče. Dobro premešamo, da dobimo lepo povezano maso.
- Maso za brownije prestavimo v manjši pekač, ki ga prej premažemo z maslom.
- Brownije pečemo 20 minut, nato jih vzamemo iz pečice ter počakamo nekaj minut, da se ohladijo preden jih postrežemo.
Nasveti:
Namesto lešnikov lahko uporabimo mlete mandlje ali orehe.
Za ta recept uporabimo kvalitetno temno čokolado za bolj bogat okus.
Pomarančni sok lahko nadomestimo z drugimi začimbami (cimet, muškatni orešček, klinčki, kardamomom in ingverjem). Če bo masa brez soka pregosta lahko dodamo rastlinsko mleko.
Poskusi še marmorni kolač s skyrom in presni ferrero roche iz petih sestavin.
Dober tek!