Domače limonine ploščice z muškatnim oreščkom
Noro dobre domače limonine ploščice izrazitega sadnega okusa. Pripravljene so v pol ure.
Podlaga
- 150 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 100 g masla *
Krema
- 7 rumenjakov
- 2 jajci
- 150 g sladkorja
- sok 4 limon *
- ½ čž soli
- 60 g masla
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
Podlaga
- posodo za peko (cca 20×10 cm) prekrij s papirjem za peko
- zmešaj moko, sladkor v prahu in sol
- dodaj zmehčano maslo in na hitro zmešaj
- razporedi zmes po papirju za peko in jo pritisni z dlanjo, da postane kompaktna
- v hladilnik za 15 minut
Krema
- v ponvi zmešaj rumenjake in jajci, dodaj sladkor, sok limon in sol
- dodaj še maslo, smetano in kuhaj na zmerni temperaturi ob stalnem mešanju dokler krema ne postane gosta
- prelij kremo po biskvitu, peci pri 160 stopinjah 10-15 minut
- razreži, posipaj z muškatnim oreščkom v prahu