Noro dobre domače limonine ploščice izrazitega sadnega okusa. Pripravljene so v pol ure.

Podlaga

Krema

  • 7 rumenjakov
  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja
  • sok 4 limon *
  • ½ čž soli
  • 60 g masla
  • 0,5 dl sladke smetane

 

Postopek

Podlaga

  • posodo za peko (cca 20×10 cm) prekrij s papirjem za peko
  • zmešaj moko, sladkor v prahu in sol
  • dodaj zmehčano maslo in na hitro zmešaj
  • razporedi zmes po papirju za peko in jo pritisni z dlanjo, da postane kompaktna
  • v hladilnik za 15 minut

Krema

  • v ponvi zmešaj rumenjake in jajci, dodaj sladkor, sok limon in sol
  • dodaj še maslo, smetano in kuhaj na zmerni temperaturi ob stalnem mešanju dokler krema ne postane gosta
  • prelij kremo po biskvitu, peci pri 160 stopinjah 10-15 minut
  • razreži, posipaj z muškatnim oreščkom v prahu