Presne lešnikove nutella kocke

Kakav – superhrana za aktivne

Poslušaš o superhrani, pa se zdi vse skupaj zelo eksotično? Pa ni treba, da je tako. Kakav je preprosto superživilo, ki ga dobiš na vsakem koraku. Zaradi visoke vsebnosti hranil opazno vpliva na boljše počutje in življenjsko moč, zato je nepogrešljiv v hitrem ritmu aktivnega človeka.

Presne lešnikove nutella kocke

Kakav ima rad čokolado

Ah, čokolada! Kako sploh opišeš čokolado? Ta okus, struktura, občutek v telesu, ko jo imaš v ustih? Čokolada ima v sebi ima nekaj visoko čutnega, istočasno pa je polna antioksidantov in mineralov, ki imajo pomladitveni učinek in splošne zdravilne lastnosti. Se sliši sanjsko? Saj je.

Kakav namesto zlata

Že Maji in Azteki so cenili kakavova zrna in jih uporabljali kot plačilno sredstvo namesto zlata. Španski konkvistador Cortez je kakav opisal kot božanski napitek, ki krepi telo in je tako dragocen, da lahko zdržiš cel dan brez hrane. Tega se seveda ni treba držati, imej pa v mislih, ko kdaj ni časa za malico.

Kakav je prava superhrana

Kakav vsebuje pomembna hranila, kot je magnezij, ki nas varuje pred izčrpanostjo; železo, krom, cink, baker; neverjetno topne vlaknine, zato ga lahko zmešamo v fini prah in pri tem ne izgubimo hranilnih snovi; serotonin, ki povečuje občutek sreče. Prava zakladnica!

Za aktivne, otroke, starejše, vegane

Kakav je nepogrešljiv za vegane, saj vsebuje ogromno kalcija. Kakav krepi možganske funkcije pri starejših, pomaga otrokom pri umskih aktivnostih v šoli in pomaga pri utrujenosti.

Več kakava, več zdravja

Ampak to ne pomeni, da posežeš po prvi čokoladi v trgovini. Izberi kakovosten kakav in si pripravi čokolado sam po tem preprostem receptu ali pa posezi po čokoladi s čim večjo vsebnostjo kakava (vsaj 70 %). S tem ne vneseš v telo kup sladkorja, telo pa dobi moč za vsakodnevne izzive.

Nekaj slastnih sladic s kakavom

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi