Kokosova torta z bananami in meliso. V podlagi indijski oreščki, mandlji in fige ter kokosovo olje. Krema iz kokosovega masla, kokosovega olja, banan, s koščki temne čokolade in posuto z melisnim sladkorjem.

Sestavine za 16 cm tortni model

Podlaga

  • 50 g mandljev
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 50 g suhih fig
  • 50 g kokosovega olja

Krema

  • 200 g kokosove moke
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 2 banani
  • 1 žlica soka limone
  • 50 g kokosovega olja
  • 30 g nasekljane temne čokolade
  • nekaj listov melise

Postopek

  • sestavine za podlago dobro zmešaš v multipraktiku
  • podlago razporediš po dnu tortnega modela, shraniš na hladno
  • kokosovo moko nekaj minut miksaš v blenderju ali multipraktiku
  • ko se zgosti dodaš še sladkor v prahu, banani, sok limone, topljeno kokosovo olje, mešaš
  • ročno vmešaš še koščke čokolade
  • kremo razporediš po podlagi
  • v terilniku zdrobiš nekaj listov sveže melise in žlico sladkorja
  • melisni sladkor posuješ po torti
  • torto shraniš na hladno vsaj za 6 ur
Tvoja ocena šteje