Kokosova torta z banano in meliso
Kokosova torta z bananami in meliso. V podlagi indijski oreščki, mandlji in fige ter kokosovo olje. Krema iz kokosovega masla, kokosovega olja, banan, s koščki temne čokolade in posuto z melisnim sladkorjem.
Sestavine za 16 cm tortni model
Podlaga
- 50 g mandljev
- 50 g indijskih oreščkov
- 50 g suhih fig
- 50 g kokosovega olja
Krema
- 200 g kokosove moke
- 30 g sladkorja v prahu
- 2 banani
- 1 žlica soka limone
- 50 g kokosovega olja
- 30 g nasekljane temne čokolade
- nekaj listov melise
Postopek
- sestavine za podlago dobro zmešaš v multipraktiku
- podlago razporediš po dnu tortnega modela, shraniš na hladno
- kokosovo moko nekaj minut miksaš v blenderju ali multipraktiku
- ko se zgosti dodaš še sladkor v prahu, banani, sok limone, topljeno kokosovo olje, mešaš
- ročno vmešaš še koščke čokolade
- kremo razporediš po podlagi
- v terilniku zdrobiš nekaj listov sveže melise in žlico sladkorja
- melisni sladkor posuješ po torti
- torto shraniš na hladno vsaj za 6 ur