[INTERVJU] Elvis Kudič, tekmovalec MasterChef Slovenija 2017

Elvis Kudič je najmlajši tekmovalec letošnjega šova MasterChef Slovenija. V intervjuju nam je zaupal kaj najraje pripravlja, zakaj se je sploh znašel v kuharskih vodah in kakšne so podobnosti med športom in kuharijo.

Elvis v prihaja iz Bohinjske Bistrice in je s svojimi 21 leti najmlajši tekmovalec tretje sezone MasterChef Slovenija. V kuhinji je doslej pokazal že veliko talenta, rad pripravlja raviole (pravi, da mu je všeč, ker so skrivnostni), najraje pa se loti macronsov.

Njegova kulinarična pot se je začela z vpisom na gostinsko in turistično šolo, ga pa že od mladosti navdušuje kuharija, za kar je zaslužna predvsem njegova mama s svojimi dragocenimi nasveti. Pred kuharskimi vodami pa je bil aktiven tudi v atletiki.

“Šport in kuharija sta si podobna glede tega, da moraš delati s srcem. Če kuhaš s srcem bo vedno nastalo nekaj dobrega.”

Elvis pravi, da je v MasterChef kuhinji pogosto čutiti pritisk. Pa vendar je ta pritisk lahko tudi razlog, da se postaviš na rob svojih zmogljivosti in dostaviš vrhunski krožnik. Nekaj, kar si morda niti ne misliš, da je možno v tako omejenem času.

Njegovi načrti za prihodnost bodo definitivno povezani s kulinariko, Elvis pa pravi še, da mora še dobro premisliti na kakšen način.

Več v intervjuju spodaj:

Elvis nam je zaupal tudi recept za svoje top makronse, ta pa sledi kmalu! 😉

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi