Kvrguša

Tipična jed s hribovitega Balkana. Moja različica je zelo preprosta. Meso, jajca, moka, mleko, smetana, sol in poper. Brez komplikacij. Zakaj? Ker je takšna najboljša, vsaj meni.

Sestavine za 4 porcije

Postopek

  • piščanca narežeš na kose, rahlo posoliš in prepražiš na olju v ponvi
  • zmešaš jajca, mleko, smetano, moko, sol in poper
  • v pekač zliješ polovico jajčne zmesi, sledi meso, preliješ ga s preostankom zmesi
  • pečeš približno 20 minut pri 200 stopinjah Celzija

* Partner SKETA.si in Presno.si sta Mercator in Gorenje.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Golaž

    Domač golaž sicer ni jed, ki nastane na hitro. Se pa splača počakati nekaj ur, da se meso razpusti in…

  • Skutino pecivo

    Enostavno in ne preveč sladko pecivo s skuto in jogurtom je pripravljeno v manj kot eni uri, s peko vred….

  • Sirni pomarančni biskvit

    Zelo sočen biskvit z okusom pomaranče. Idealen spremljevalec čaja ali kar tako, ko potrebuješ razvajanje. Priprava je hitra, biskvit pa…

  • Zelo čokoladni browniji z orehi

    Pride čas, ko preprosto potrebuješ čokolado in prav nič drugega ne pomaga. Rešitev za takšne primere so tile  zelo čokoladni…

  • Britanski sendvič z belo ribo

    To pomlad je Slovenijo obiskal znan britanski kuhar Alan Coxon in slovenske blogerje izzval, da mu pripravijo svoj britanski sendvič…