Ob kuhanju te jedi bo celotno stanovanje zadišalo po aromatičnih začimbah. Idealna veganska jed za petkov večer s prijatelji ali izbrano družbo. Postrezi v veliki skledi in zajemi.

Sestavine 2 do 3 osebe:

  • polovica muškatne buče
  • en manjši sladek krompir
  • ena čebula
  • 2 stroka česna
  • 240 g kuhane čičerike
  • pest svežega peteršilja
  • pest svežega koriandra
  • 6 suhih fig
  • žlička mlete kumine
  • žlička koriandrovih semen
  • žlička cimeta
  • žlica mlete rdeče paprike
  • čili po okusu
  • skodelica in pol kuskusa
  • žlica paradižnikovega koncentrata
  • zelenjavna jušna kocka

Priprava:

  1. v ponvi na olju prepraži nasekljano čebulo, dodaj nasekljan česen in začimbe, malo popraži in dodaj še paradižnikov koncentrat
  2. bučo in sladek krompir nasekljaj na kocke in ju dodaj v ponev, dodaj še nasekljane suhe fige
  3. nekaj minut praži, nato pa prelij z 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  4. delno pokrij in kuhaj 30 minut na zmernem ognju
  5. vmes pripravi kuskus tako, da ga preliješ z eno skodelico vrele vode in pustiš nekaj minut
  6. zelenjavi v ponvi dodaj nasekljan svež koriander, peteršilj in čičeriko; stisni še pol limone in premešaj
  7. kuhan kuskus daj v večjo posodo in čezenj razporedi zelenjavni del

Dober tek!