Maroški kuskus s sladkim krompirjem, bučo in figami
Ob kuhanju te jedi bo celotno stanovanje zadišalo po aromatičnih začimbah. Idealna veganska jed za petkov večer s prijatelji ali izbrano družbo. Postrezi v veliki skledi in zajemi.
Sestavine 2 do 3 osebe:
- polovica muškatne buče
- en manjši sladek krompir
- ena čebula
- 2 stroka česna
- 240 g kuhane čičerike
- pest svežega peteršilja
- pest svežega koriandra
- 6 suhih fig
- žlička mlete kumine
- žlička koriandrovih semen
- žlička cimeta
- žlica mlete rdeče paprike
- čili po okusu
- skodelica in pol kuskusa
- žlica paradižnikovega koncentrata
- zelenjavna jušna kocka
Priprava:
- v ponvi na olju prepraži nasekljano čebulo, dodaj nasekljan česen in začimbe, malo popraži in dodaj še paradižnikov koncentrat
- bučo in sladek krompir nasekljaj na kocke in ju dodaj v ponev, dodaj še nasekljane suhe fige
- nekaj minut praži, nato pa prelij z 3 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- delno pokrij in kuhaj 30 minut na zmernem ognju
- vmes pripravi kuskus tako, da ga preliješ z eno skodelico vrele vode in pustiš nekaj minut
- zelenjavi v ponvi dodaj nasekljan svež koriander, peteršilj in čičeriko; stisni še pol limone in premešaj
- kuhan kuskus daj v večjo posodo in čezenj razporedi zelenjavni del
Dober tek!