Rahlo pecivo z breskvami in mascarponejem
Rahla sladica s sadjem, enostavno pripravljena, da je praktična. Dovolj cenovno ugodna, da se splača. Predvsem pa je izvrstna.
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 250 g mascarponeja
- 300 g bele moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 1 konzerva breskovega kompota
- 4 jušne žlice mareličnega/breskovega džema
- 2 čajni žlici cimeta v prahu
- kokosova moka
Postopek
- v posodi zmešamo jajca, sladkor, sol
- nežno vmešamo mascarpone
- dodamo moko, pecilni prašek, vanilijev sladkor
- polovico breskev drobno nasekljamo in dodamo
- nežno premešamo
- pripravimo okrogel 25 cm pekač, ga premažemo z maslom in posujemo z moko
- vanj vlijemo zmes
- pečemo 50 – 60 minut pri 190 stopinjah Celzija
- ohlajeno pecivo odstranimo iz pekača
- Pozor: če površina peciva med peko postane preveč rjava jo prekrijemo z alu folijo
- pred serviranjem okrasimo z drugo polovico breskev in nato prelijemo s segretim džemom
- za zaključek posujemo s cimetom v prahu in kokosovo moko
Količina je za 10 porcij/oseb.
Cena sestavin: cca 4 EUR (0,40 EUR/porcijo)