Rahlo pecivo z breskvami in mascarponejem

Rahla sladica s sadjem, enostavno pripravljena, da je praktična. Dovolj cenovno ugodna, da se splača. Predvsem pa je izvrstna.

Pecivo-breskve-mascarpone-1

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 250 g mascarponeja
  • 300 g bele moke
  • 1 vrečka  pecilnega praška
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 konzerva breskovega kompota
  • 4 jušne žlice mareličnega/breskovega džema
  • 2 čajni žlici cimeta v prahu
  • kokosova moka

Postopek

  • v posodi zmešamo jajca, sladkor, sol
  • nežno vmešamo mascarpone
  • dodamo moko, pecilni prašek, vanilijev sladkor
  • polovico breskev drobno nasekljamo in dodamo
  • nežno premešamo
  • pripravimo okrogel  25 cm pekač, ga premažemo z maslom in posujemo z moko
  • vanj vlijemo zmes
  • pečemo 50 – 60 minut pri 190 stopinjah Celzija
  • ohlajeno pecivo odstranimo iz pekača
  • Pozor: če površina peciva med peko postane preveč rjava  jo prekrijemo z alu folijo
  • pred serviranjem okrasimo z drugo polovico breskev in nato prelijemo s segretim džemom
  • za zaključek posujemo s cimetom v prahu in kokosovo moko

Količina je za 10 porcij/oseb.

Cena sestavin: cca 4 EUR (0,40 EUR/porcijo)

Pecivo-breskve-mascarpone-2NL

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi