Prav poseben kruh s pivom, lanenim oljem ter semeni.

Sestavine

  • 500 g gladke bele moke *
  • 20 g kvasa *
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 2 čajni žlici soli
  • 1 dl vode
  • 2 dl svetlega piva
  • 0.5 dl lanenega olja
  • 3 žlice lanenih semen

Postopek

  • kvas nadrobiš v kozarec, dodaš 1 dl mlačne vode in sladkor, premešaš, pustiš 10 minut
  • vmes pripraviš moko, na sredino vliješ kvas, ob robu posode sol, laneno olje, semena
  • začneš mešati in postopno doliješ še pivo
  • gneteš dokler testo ne postane elastično, pri delu si pomagaš z malce moke, da se testo ne prijemlje dlani
  • testo pustiš v posodi, jo pokriješ z vlažno krpo in pustiš pol ure do uro na toplem, da testo vzhaja
  • pečico vmes na 180 stopinj Celzija
  • testo pregneteš in oblikuješ hlebec ali štruco
  • pečeš 50 minut, v pečico pa lahko postaviš tudi ognjevarno posodo z malce vode, kruh bo tako še boljši
  • pečen kruh se mora najprej ohladiti, šele nato ga lahko razrežeš

* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.

 

Tvoja ocena šteje