Rustikalni kruh s pivom

Prav poseben kruh s pivom, lanenim oljem ter semeni.

Sestavine

Postopek

  • kvas nadrobiš v kozarec, dodaš 1 dl mlačne vode in sladkor, premešaš, pustiš 10 minut
  • vmes pripraviš moko, na sredino vliješ kvas, ob robu posode sol, laneno olje, semena
  • začneš mešati in postopno doliješ še pivo
  • gneteš dokler testo ne postane elastično, pri delu si pomagaš z malce moke, da se testo ne prijemlje dlani
  • testo pustiš v posodi, jo pokriješ z vlažno krpo in pustiš pol ure do uro na toplem, da testo vzhaja
  • pečico vmes na 180 stopinj Celzija
  • testo pregneteš in oblikuješ hlebec ali štruco
  • pečeš 50 minut, v pečico pa lahko postaviš tudi ognjevarno posodo z malce vode, kruh bo tako še boljši
  • pečen kruh se mora najprej ohladiti, šele nato ga lahko razrežeš

* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi