Svinjska pečenka z rožmarinom
Nepogrešljiva spremljevalka družinskih kosil. Sočna in slastna svinjska pečenka, ki jo postrežeš z zajetno porcijo v pečici pečenega krompirja.
Sestavine za 4 osebe:
- 1 kg svinjskega stegna
- 3 korenčki
- 4 žlice gorčice
- 1 čebula
- 1 dl belega vina
- Sol
- Črni poper v zrnu
- dve žlički suhega rožmarina
- vejica svežega rožmarina
- Žlička mletega česna
- 3 lovorjevi listi
Priprava svinjske pečenke z rožmarinom:
- meso operi in posuši
- nato ga natri s soljo, rožmarinom, česnom in sveže mletim poprom
- dodaj gorčico, ga ponovno natri in pusti počivati 30 – 60 minut
- dobro segrej večjo ponev in meso popeci (na vsaki strani 2 minuti)
- pečico segrej na 200 °C
- meso položi v pekač, ga prelij z vinom, dodaj svež rožmarin, limono, prekrij z alu folijo in peci 30 minut
- odstrani folijo, dodaj nasekljan korenček in narezano čebulo ter peci še 40 minut
- na koncu vklopi žar v pečici in peci še 10 minut pri 200 °C
- pečenko odstrani iz pečice in pusti počivati vsaj 10 minut preden jo postrežeš
Dober tek!