Svinjska pečenka z rožmarinom

Svinjska pečenka z rožmarinom

Nepogrešljiva spremljevalka družinskih kosil. Sočna in slastna svinjska pečenka, ki jo postrežeš z zajetno porcijo v pečici pečenega krompirja.

Svinjska pečenka z rožmarinom

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg svinjskega stegna
  • 3 korenčki
  • 4 žlice gorčice
  • 1 čebula
  • 1 dl belega vina
  • Sol
  • Črni poper v zrnu
  • dve žlički suhega rožmarina
  • vejica svežega rožmarina
  • Žlička mletega česna
  • 3 lovorjevi listi

Priprava svinjske pečenke z rožmarinom:

  1. meso operi in posuši
  2. nato ga natri s soljo, rožmarinom, česnom in sveže mletim poprom
  3. dodaj gorčico, ga ponovno natri in pusti počivati 30 – 60 minut
  4. dobro segrej večjo ponev in meso popeci (na vsaki strani 2 minuti)
  5. pečico segrej na 200 °C
  6. meso položi v pekač, ga prelij z vinom, dodaj svež rožmarin, limono, prekrij z alu folijo in peci 30 minut
  7. odstrani folijo, dodaj nasekljan korenček in narezano čebulo ter peci še 40 minut
  8. na koncu vklopi žar v pečici in peci še 10 minut pri 200 °C
  9. pečenko odstrani iz pečice in pusti počivati vsaj 10 minut preden jo postrežeš

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi