Kako porabiti kruh, ki ni več svež? Za sladico. Potrebuješ še mleko, jajca, sladkor ter pol ure časa.

Stari kruh

Sestavine

  • 300 g kruha/žemelj
  • 6 dl mleka
  • 2 jajci
  • nekaj kapljic arome vanilije
  • nekaj kapljic arome ruma
  • 100 g sladkorja (poljuben sladkor)
  • čajna žlica limonske trave v prahu

Postopek

  • kruh/žemlje narežeš na rezine
  • zmešaš mleko, jajca, sladkor, aromi vanilije in ruma, limonsko travo
  • zmes preliješ po narezanem kruhu/žemljah in pustiš 15 minut, premešaš
  • preliješ v model za peko (uporabil sem kvadratni model 25*10 cm)
  • pečeš v pečici 25-30 minut pri 180 stopinjah Celzija
  • ohlajeno pecivo po želji posuješ s sladkorjem v prahu ali premažeš z marmelado ali medom

Opomba: po želji dodaj rozine in/ali eno naribano jabolko

 

Omogoča Somat.