Bao hot dog štručke
Bao hot dog štručke – Mehke, rahle in popolne za zajtrke in piknike. Iščete popolno kombinacijo azijske kulinarike in priljubljenega hot doga? Bao hot dog štručke so idealna izbira za vse ljubitelje mehkih, rahlih in zračnih štručk, ki se odlično podajo k različnim nadevom.

Kaj so Bao štručke?
Bao štručke izvirajo iz azijske kuhinje in so znane po svoji mehki, rahli teksturi ter rahlo sladkem okusu. Pripravljene so s parjenjem, kar jim daje edinstveno strukturo, ki se popolnoma prilega sočnim nadevom, kot so:
✔ Klasični hot dog s pridihom Azije
✔ Jajčna omleta, tofu ali druga veganska polnila
✔ Korejski ocvrti piščanec ali začinjena natrgana svinjska rebra
✔ Hrustljava zelenjava in aromatične omake
Bao štručke svojo značilno puhasto in mehko teksturo dobijo s pomočjo kombinacije uporabe pecilnega praška in kvasa. Jaz sem izbral suhi kvas Fala.
Naročnik vsebine: LeSaffre Slovenija d.o.o.

Količina. 6 štručk / Čas priprave: 30 minut + čas vzhajanja 2 uri / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za testo:
- 320 g moke
- žlička soli
- 2 žlici sladkorja (30 g)
- 1 ½ žličke pecilnega praška (5 g)
- 2 žlički suhega kvasa Fala (5 g)
- 120 ml mlačnega mleka
- 80 ml mlačne vode
- 40 g olja
- 3 žlice belega sezama
- 3 žlice črnega sezama
Priprava:
- V skledo mešalnika stresemo moko, sol in sladkor. Premešamo.
- Dodamo pecilni prašek, suhi kvas, mleko, vodo in olje.
- Testo zamesimo s kljukastim nastavkom. Ko se sestavine povežejo v testo, ga gnetemo pri višji hitrosti 5-7 minut. Končno testo mora med mešanjem odstopati od stranic mešalnika, njegova tekstura je gladka in nelepljiva.
- Testo oblikujemo v gladko kepo in ga položimo v rahlo naoljeno skledo. Skledo pokrijemo s krpo ali živilsko folijo in jo postavimo na toplo.
- Testo naj vzhaja 90-120 minut, oziroma toliko časa, da se njegov volumen podvoji.
- Vzhajano testo pretlačimo in ga razdelimo na 6 enako velikih kosov (približno 100 g)
- Vsak kos testa povaljamo v obliko daljšega svaljka (15 cm) nato ga z dlanmi sploščimo in zopet zavijemo v svaljek. Šive na dnu štručke dobro stisnemo skupaj.
- Štručke nežno premažemo z oljem in jih povaljamo v sezamu. Odložimo jih na rešetke pokrite s papirjem za peko, ki smo ga nežno premazali z oljem. Med štručkami naj bo 3-4 cm razmaka.
- Štručke pokrijemo z vlažno krpo ali folijo za živila in jih pustimo vzhajati 30 minut.
- Med vzhajanjem postavimo globok pekač (40 x 20) v pečico, ki jo segrejemo na 180 °C.
- Tik pred koncem vzhajanja v pekač nalijemo vrelo vodo, ki naj sega do ⅓ višine. Na pekač položimo rešetko s štručkami tako da se ne dotikajo vode. Štručke pokrijemo z alu folijo tako, da ustvarimo manjšo kupolo, ki bo ujela paro.
- Štručke pečemo 15 minut nato ugasnemo in odpremo pečico ter jih pustimo pokrite stati še 5 minut.
- Štručke ohladimo in postrežemo.

Nasveti:
Bao hot dog štručke lahko po korakih pripravimo tudi v bambusovem soparniku. Metoda v pečici omogoča soparjenje več štručk hkrati.
Poskusite tudi Bao štručke in Preprost presni pad thai.
Dober tek!