Breskvini rogljički z medom in pistacijami

Breskvini rogljički z medom in pistacijami

Breskvini rogljički z medom in pistacijami so idealna izbira, kadar želimo na hitro pripraviti okusno sladico. Okuse lahko tudi prilagajamo, namesto vloženih breskev se odlično podajo tudi rezine svežega manga.

Breskvini rogljički z medom in pistacijami

Breskvini rogljički so pripravljeni hitro in nudijo toliko različnih kombinacij okusov, da bom ta recept nedvomno še prilagodil z različnimi okusi. Nutela-banana, rezine svežega manga, skuta z jabolki. Božansko!

Čas priprave: 45 minut / Količina: 16 kosov / Zahtevnost: 2 od 5 

Sestavine za breskvine rogljičke:

  • 2 zavoja listnatega testa
  • 4 polovičke vloženih breskev
  • 1 žlička mletega kardamoma
  • 3 žličke sladkorja v prahu
  • 3 žlice medu
  • 40 g drobljenih pistacij
  • 1 jajce

Postopek:

  1. Na pomokano površino odrolamo zavito listnato testo in ga še malo razvaljamo.
  2. Eno plast listnatega testa po daljši stranici razdelimo na štiri široke trakove. Trakove razpolovimo po diagonali, da dobimo dolge trikotnike testa.
  3. Mleti kardamom in sladkor v prahu zmešamo in presejemo v skodelico. Dodamo še 5 žlic medu in premešamo.
  4. Vsako polovico breskve narežemo na 4 krhlje.
  5. Krhelj breskve pomočimo v začinjen med in jo odložimo na širok rob trikotnika. Čez breskve posujemo še malo mletih pistacij in se lotimo zavijanja.
  6. Pazimo, da pustimo 0,5 cm roba testa prazenega, za lažje zavijanje. Prazen rob testa zavihamo čez krhelj breskve in nadaljujemo z zavijanjem proti vrhu trikotnika. Na vsaki strani stisnemo konico rogljička, da nam med peko ne bo ušel med in sok breskev. Postopek ponovljamo dokler nam ne zmanjka testa.
  7. Zavite rogljičke odložimo na pekač obložen s peki papirjem.
  8. Razžvrkljamo eno jajce in z njim premažemo rogljičke. Čez vsakega posujemo še drobljene pistacije.
  9. Rogljičke pečemo 20-25 minut, pri 175 °C.
  10. Pečene rogljičke na rahlo prelijemo z medom.
Breskvini rogljički z medom in pistacijami

Nasveti:

Kardamom je ena izmed mojih ljubših začimb. Pri sladicah se izkaže izvrstno s svojo svežino in kompleksno aromo. V tem receptu se super poveže z breskvami, pistacijami in medom, v kolikor ga nimate pri roki, ga poskusite nadomestiti s cimetom ali pimentom.

Poskusite tudi čokoladne razpokančke in presni veganski bounty.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi