Bučna juha z brokolijem
Topla, udobna in okusna bučna juha z brokolijem. Dodatek kardamoma prispeva k nežni sladkobi, brokoli res fino zahrustlja. Popolen jesenski užitek. Količine zadoščajo za dve osebi.
Sestavine za bučno juho:
- polovica buče hokkaido
- 2 manjša krompirja
- 2 korenčka
- 100 g brokolija
- tretjina pora
- žlička kardamoma
- 100 g smetane za kuhanje (lahko sojina ali riževa)
- sol, poper
Priprava:
- bučo nareži na kocke
- krompir olupi in daj kuhati, nekje na polovici časa dodaj še narezano korenje in buče
- kuhaj do mehkega
- v blenderju zmešaj kuhano zelenjavo, dodaj še por, smetano za kuhanje, sol, poper in kardamom
- dodaj še malo vode, v kateri se je kuhala zelenjava in zblendaj do gladkega
- prelij v lonec, dodaj drobno nasekljan brokoli in kuhaj na zmernem ognju 3-5 minut
- postrezi z nasmehom
Dober tek!