Topla, udobna in okusna bučna juha z brokolijem. Dodatek kardamoma prispeva k nežni sladkobi, brokoli res fino zahrustlja. Popolen jesenski užitek. Količine zadoščajo za dve osebi.

Sestavine za bučno juho:

  • polovica buče hokkaido
  • 2 manjša krompirja
  • 2 korenčka
  • 100 g brokolija
  • tretjina pora
  • žlička kardamoma
  • 100 g smetane za kuhanje (lahko sojina ali riževa)
  • sol, poper

Priprava:

  1. bučo nareži na kocke
  2. krompir olupi in daj kuhati, nekje na polovici časa dodaj še narezano korenje in buče
  3. kuhaj do mehkega
  4. v blenderju zmešaj kuhano zelenjavo, dodaj še por, smetano za kuhanje, sol, poper in kardamom
  5. dodaj še malo vode, v kateri se je kuhala zelenjava in zblendaj do gladkega
  6. prelij v lonec, dodaj drobno nasekljan brokoli in kuhaj na zmernem ognju 3-5 minut
  7. postrezi z nasmehom

Dober tek!