Mesna pita z dimljenim lososom in brokolijem
Vrhunska slana pita z dimljenim lososom. Pripraviš jo dokaj hitro, v hladilniku zdrži dan, dva. Dobra je topla ali hladna. Poseben okus ji doda koprc. Svetujemo previdnost s soljo, losos je že sam po sebi slan. Brokoli je super, količino lahko tudi povečaš.
Za pripravo pite potrebuješ dobro uro.
Recept je iz knjige Seksi pite. Brez poštnine jo naročiš tukaj.
Sestavine
- slano testo za pito
- 100 g brokolija
- 4 jajca
- 50 ml mleka
- 4 žlice kisle smetane
- 2 fileja dimljenega lososa
- 2 žlički koprca
Postopek
- testo razvaljaj, razporedi po 20 cm modelu
- brokoli nareži na manjše cvetove in blanširaj v slani vodi 2 min
- jajca razžvrkljaj, dodaj mleko, smetano, sol in koprc
- dodaj na kocke narezan losos
- vlij v model s testom
- peci 45 min pri 180 C
Slano testo
- 250 gladke bele moke, 125 g masla, 1 jajce, ščep soli, 4 žlice hladne vode
- moko in maslo pregneteš, dodaš jajce in sol
- oblikuješ kroglo, v folijo in za pol ure v hladilnik