Cesarski praženec

Cesarski praženec – šmorn

Video recept za izvrsten domači cesarski praženec. Rezultat je slasten, rahlo hrustljav šmorn. Skrivnost priprave je v snegu beljakov, ki ga moraš nežno vmešati ter počasnem praženju.

Cesarski praženec

Sestavine

  • 3 jajca
  • 300 g gladke bele moke
  • 
5 dl mleka
  • 2x vanilijev sladkor
  • maslo
  • sladkor v prahu
  • ščep soli

Postopek

  • 
jajca loči na rumenjak in beljak
  • stepi beljak v čvrst sneg
  • rumenjake zmešaj z mlekom, moko in vanilijevim sladkorjem, dodaj ščep soli
  • nežno vmešaj sneg beljakov
  • uporabi ponev, premaži jo z maslom in zmerno segrej
  • vlij maso za šmorn, debelina naj bo približno 5 mm
  • 
peci nekaj minut na eni strani p0ri zmerni temperaturi
  • 
obrni in speci še na drugi strani
  • raztrgaj s kuhalnico na kose
  • nežno obračaj dokler šmorn ni zlato rumen
  • postrezi in posuj s sladkorjem v prahu

Omogoča Somat.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Medena jagodna torta z orehi

    Noro dobra kombinacija okusov in priprava brez pečice. Orehi in med v podlagi, jagode, indijski oreščki, med in limona v…

  • Janeževi upognjenci

    Janeževi upognjenci so piškoti, ki jih je pogosto pekla moja stara mama. Kot otrok sem jih zelo rad namakal v…

  • Gratinirane skutine palačinke

    Odlične gratinirane palačinke s skuto kar mamijo z vonjem, ki prežame okolico. Niso zahtevne za pripravo, sestavine pa so splošno…

  • Dubajska čokoladna pita

    Dubajska čokoladna pita je le ena verzija sladice znane dubajske čokolade, ki je obnorela cel svet. Ta impresivna sladica združuje…