Topla jesenska gobova poslastica, ki na tvojo mizo prikliče zemeljske, gozdne okuse. Količine zadoščajo za štiri krožnike, uporabiš lahko tudi zamrznjene gobe.

Sestavine za gobovo juho:

  • 5 manjših krompirjev
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 200 g svežih jurčkov
  • 200 g svežih lisičk
  • dve žlici smetane za kuhanje
  • pest peteršilja
  • sol in poper

Priprava:

  1. čebulo nasekljaj in prepraži na olivnem olju
  2. dodaj na kocke nasekljano korenje, gobe in česen ter pokuhaj ravno toliko, da se spusti voda
  3. dodaj še na kocke nasekljan krompir, posoli in popraj in zalij z 6 dl vode
  4. kuhaj toliko časa, da je krompir skuhan
  5. dodaj smetano in peteršilj; premešaj

Dober tek!