Limonine kocke s pistacijo

Limonine kocke s pistacijo

Limonine kocke s pistacijo navdušijo s svojim okusom, teksturo in svežino. To praktično in preprosto pripravljeno pecivo le shranite v svojo knjižico receptov, saj ga boste spekli večkrat. Piškotno testo s pistacijami, limonina krema in še več pistacij.

Limonine kocke s pistacijo

Recept je nastal v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 20 kock / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za testo:

  • 120 g moke
  • 40 g sladkorja v prahu
  • ¼ žličke soli
  • 60 g praženih pistacij
  • 120 g masla, hladno narezano na kocke

Sestavine za limonin nadev:

  • 3 jajca L
  • 190 g sladkorja
  • 2 žlici moke (30 g)
  • lupinica dveh limon
  • 5-6 žlic limoninega soka
  • 100 g grobo nasekljanih praženih pistacij
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 30 g fino mletih pistacij

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kvadraten pekač 20 x 20 cm. Pekač namastimo in podložimo s papirjem za peko.
  2. V multipraktik stresemo moko, sladkor v prahu, sol in pistacije. Mešamo toliko časa, da se pistacije zmeljejo v manjše koščke.
  3. Dodamo na kocke narezano maslo in pulziramo, da dobimo drobtinasto testo. Ko testo stisnemo s prsti se mora sprijeti skupaj.
  4. Testo prestavimo v pripravljen pekač in enakomerno ga razporedimo po pekaču. S prsti testo pritisnemo/ potlačimo ob dno pekača.
  5. Testo pečemo 25-30 minut pri 175 °C, so zlato rjave barve. Vmes pripravimo limonin nadev.
  6. V večji skledi razžvrkljamo jajca, dodamo sladkor in moko. Dobro premešamo.
  7. Dodamo limonino lupinico, limonin sok in grobo sesekljane pistacije. Dobro premešamo. Nadev se bo rahlo penil vendar brez skrbi. 
  8. Nadev vlijemo v pekač s pečenim testom. 
  9. Pečico zmanjšamo na 170 °C in pečemo pecivo 25-30 minut.
  10. Limonino pecivo ohladimo v pekaču nato ga vzamemo ven.
  11. Površino peciva premažemo s stopljenim maslom in posujemo z mletimi pistacijami.
  12. Pecivo narežemo na manjše kocke in postrežemo. 

Nasveti:

Neslane pistacije lahko zamenjamo za slane pražene pistacije in izpustimo sol v testu. Slane pistacije bodo dodatno poudarile pistacijin okus in svežino limone.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi