Miso juha s šitakami in tofujem
Miso juha je polna mineralov in vitaminov, pomaga uravnavati prebavo in je pripravljena hitreje, kot rečeš en, dva, tri …
Sestavine
- 7 dl vode
- 2 žlici svetlega misa (rižev Shiro Miso)
- 70 g šitak (4 večje gobe)
- 100 g tofuja
- 2 večja lista blitve
- polovico lista alg nori (ali v posipu)
Priprava
- Šitake očistimo in narežemo na manjše koščke
- Blitvo operemo in narežemo na majhne trakove
- Tofu narežemo na kocke
- Nori alge lahko uporabimo v posipu (količina po okusu) ali pa v listu – s škarjami razrežemo polovico lista na majhne koščke
- Vodo segrejemo skoraj do vretja
- Dodamo Miso in dobro premešamo
- Dodamo šitake, tofu, blitvo in alge
- Kuhamo nekaj minut na rahlem ognju (juha ne sme zavreti)
- postrežemo
Dober tek!