nadevani jajcevci na zaru

Nadevani melancani na žaru

V poletni sezoni se nas preplavi količina sveže zelenjve in med njo spadajo tudi melancani, ki ponavadi niso najbolj priljubljeni. Večino ljudi skrbi kako jih pripraviti, da so okusni, ne presuhi ali premastni. Tu je slasten recept z melancani na žaru s skuto in pestom iz bazilike. Jed je mišljena kot zelenjavna priloga poleg ostalih jedi z žara ali pečice.

nadevani jajcevci na zaru

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 2 jajčevca
  • 400 g skute
  • 11/2 limone
  • 6 žlic pesta iz bazilike
  • poper
  • olivno olje

Priprava:

  1. Pripravimo žar ali žar ploščo/ ponev na štedilniku.
  2. Melancane narežemo na 1 cm debele rezine, ki jih premažemo z oljem.
  3. Melancane pečemo nekaj minut na vsaki strani.
  4. Med peko, v skodelici skupaj zmešamo skuto, pesto, limonnin sok in poper.
  5. Melancane ohladimo nato na vsako rezino položimo žličko nadeva.
  6. Nadevano rezino zavijemo v rolico, ki jo prebodemo z zobotrebcem.
  7. Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi