Pečeni ovseni kolački
Pečeni ovseni kolački sodijo med preproste in hitre sladice, ki se odlično znajdejo tudi v vlogi malice za v službo. Polni vlaknin, brez glutena in brez dodanega belega sladkorja. Ovsena moka poskrbi, da se sestavine lepo povežejo. Nadomestimo jo lahko tudi z ovsenimi kosmiči, ki jih preprosto zmeljemo v blenderju v fino moko.
Pečene ovsene kolačke lahko spečemo tudi dan vnaprej in jih vzamemo s seboj v službo, na trening ali izlet. Jaz sem jih pripravil v kombinaciji z arašidovim maslom in temno čokolado. Te sestavine lahko nadomestimo s poljubnimi. Sadje, jagodičevje, oreščki in semena, ribano korenje s cimetom … Z okusi se lahko igrate po mili volji in hkrati tudi porabite sestavine, ki jih imate na zalogi.
Recept je nastal v sodelovanju z GymBeam.si
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 35 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za pečene ovsene kolačke:
- 1 banana (120 g)
- 70 ml mleka ali rastlinskega napitka (mandelj, riž, oves, soja)
- 1 jajce
- žlica olja
- žlica medu ali javorjevega sirupa
- žlička vanilijevega ekstrakta
- ¾ žličke pecilnega praška
- 70 g ovsene moke GymBeam
- ščep soli
- 30 g čokoladnih kapljic temne čokolade
Sestavine za nadev:
- 3 žličke arašidovega masla GymBeam
- 3 žličke ovsenih kosmičev
- 3 žličke čokoladnih kapljic
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo 3 ramekine/ skodelice za peko (8 cm premera).
- V multipraktik damo vse sestavine, razen čokoladnih kapljic, po napisanem zaporedju in jih zmešamo v gladko biskvitno maso.
- V biskvitno maso vmešamo čokoladne kapljice nato jo vlijemo v pripravljene ramekine.
- V vsako skodelico vmešamo žličko arašidovega masla in po površini posujemo žličko ovsenih kosmičev in žličko čokoladnih kapljic.
- Kolačke pečemo 25-30 minut pri 180 °C.
Dober tek!
Poskusite tudi LCHF kruh brez oreščkov.
Naročnik vsebine je GymBeam s.r.o.