Kvašeno testo, nadev z gobami, špinačo in karamelizirano čebulo. Vse to pečeno v pečici in postreženo z največjim užitkom. To so piroške z gobami in špinačo.

Sestavine za testo:

  • 400 g ostre moke
  • zavojček suhega kvasa
  • 3 dl mlačne vode
  • par žlic olivnega olja
  • žlička soli

Sestavine za nadev:

  • 500 g šampinjonov
  • 500 g mlade špinače
  • dve čebuli
  • 2 dl paradižnikovih pelatov
  • dve žlički curryja v prahu
  • sol
  • žlička čilija v prahu

Priprava:

  1. najprej zmešaj mlačno vodo in kvas, premešaj in pusti stati kakšno minutko
  2. zmešaj moko, sol, olivno olje in kvasni nastavek in zamesi testo
  3. testo gneti približno pet minut, nato pa ga pusti vzhajati eno uro, vmes pa pripravi nadev
  4. čebulo nasekljaj na drobno in jo počasi praži, da karamelizira
  5. dodaj drobno nasekljane šampinjone, curry v prahu, čili, premešaj in praži nekaj minut
  6. na koncu dodaj pelate in špinačo in vse skupaj pokuhaj toliko, da se tekočina reducira
  7. testo razvaljaj na tanko in ga nareži na kvadrate velike približno 10 cm
  8. na vsak kos testa dodaj nadev in jih zavij v mini rolice
  9. testo na robovih zapogni pod piroške tako, da so popolnoma zaprte
  10. peci 30 minut pri 200 °C
  11. postrezi s poljubno omako

Dober tek!