Piroške z gobami in špinačo (vegan)
Kvašeno testo, nadev z gobami, špinačo in karamelizirano čebulo. Vse to pečeno v pečici in postreženo z največjim užitkom. To so piroške z gobami in špinačo.
Sestavine za testo:
- 400 g ostre moke
- zavojček suhega kvasa
- 3 dl mlačne vode
- par žlic olivnega olja
- žlička soli
Sestavine za nadev:
- 500 g šampinjonov
- 500 g mlade špinače
- dve čebuli
- 2 dl paradižnikovih pelatov
- dve žlički curryja v prahu
- sol
- žlička čilija v prahu
Priprava:
- najprej zmešaj mlačno vodo in kvas, premešaj in pusti stati kakšno minutko
- zmešaj moko, sol, olivno olje in kvasni nastavek in zamesi testo
- testo gneti približno pet minut, nato pa ga pusti vzhajati eno uro, vmes pa pripravi nadev
- čebulo nasekljaj na drobno in jo počasi praži, da karamelizira
- dodaj drobno nasekljane šampinjone, curry v prahu, čili, premešaj in praži nekaj minut
- na koncu dodaj pelate in špinačo in vse skupaj pokuhaj toliko, da se tekočina reducira
- testo razvaljaj na tanko in ga nareži na kvadrate velike približno 10 cm
- na vsak kos testa dodaj nadev in jih zavij v mini rolice
- testo na robovih zapogni pod piroške tako, da so popolnoma zaprte
- peci 30 minut pri 200 °C
- postrezi s poljubno omako
Dober tek!