Piščančje kračke z limono in kaprami

Piščančje krače na malce bolj “fensi” način.

Sestavine

  • 4 piščančje krače
  • 1 dl olivnega olja
  • sok ene limone
  • dve žlici kaper
  • 2 stroka česna
  • sol, poper

Postopek

  • zareži kožo pri spodnjem delu krače
  • povleči kožo navzgor proti debelejšemu delu krače in oblikuj “bunko”
  • krače popraj in soli
  • aluminijasto folijo premaži z olivnim oljem, dodaj limonin sok, kapre in nasekljan česen
  • krače nato dobro zavij v folijo in peci v pečici 20-25 minut pri 180 °C
  • odstrani folijo in na hitro popraži z vseh strani na olivnem olju, da dobiš hrustljavo kožo

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Frikadele

    Preprosta mesna jed, nekakšni čufti z bešamelom in sirom. Super so ker so enostavni in hitro pripravljeni. Sestavine za 3…

  • Špageti z omako puttanesca

    Značilna italijanska jed z juga apeninskega polotoka s sestavinami, ki so tam “doma”.  Inčuni, olive, kapre, česen in paradižnik. Omako…

  • Špageti s česnom in oljem

    Klasični italijanski špageti, ki so lahko priloga ali glavna jed, po želji pa jim dodaš še čili. Pripravljeni so v…

  • Hlebec domačega kruha

    Hlebec domačega kruha je nekaj najboljšega, kar lahko zadiši iz kuhinje. Recept za testo vsebuje jogurt, ki poskrbi za prijetno…