Piščanec v ponvi
Zgrabi piščančje meso (lahko tudi puranje), česen, jušno osnovo, papriko in šampinjone. V pol ure bo nastala odlična lahka jed brez dodane moke in sladkorja. Če jo združiš z rižem ali testeninami pa bo nasitila tudi najbolj lačne.
Sestavine za 2 osebi kot samostojna jed, 4 osebe kot omaka
- 3 dl piščančje jušne osnove *
- 1 kos piščančjih prsi (obe polovici, brez kosti in kože) ali 400 g filejev *
- 200 g nasekljanih šampinjonov
- 2 žlici paradižnikove mezge
- ¼ čajne žlice suhega origana
- ½ čajne žlice soli
- ¼ čajne žlice popra
- 2 stroka česna
- 1/2 rdeče paprike
- 2 žlici kokosovega olja
- čili omaka (sriracha ali tabasco)
Postopek
- pripravi jušno mešanico – zmešaj jušno osnovo, paradižnikovo mezgo, strt česen, sol ter origano
- piščančje prsi/file nareži na manjše kose (podobno kot za ražnjiče)
- prepraži jih na kokosovem olju (cca 3 minute)
- v ponev dodaj jušno mešanico, nasekljano papriko in šampinjone, naj zavre
- zmanjšaj temperaturo, pokrij s ponvijo in kuhaj še 20 minut
- začini s čili omako in poprom, po želji dodaj še malce sojine omake
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator