Zgrabi piščančje meso (lahko tudi puranje), česen, jušno osnovo, papriko in šampinjone. V pol ure bo nastala odlična lahka jed brez dodane moke in sladkorja. Če jo združiš z rižem ali testeninami pa bo nasitila tudi najbolj lačne.

Sestavine za 2 osebi kot samostojna jed, 4 osebe kot omaka

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • pripravi jušno mešanico – zmešaj jušno osnovo, paradižnikovo mezgo, strt česen, sol ter origano
  • piščančje prsi/file nareži na manjše kose (podobno kot za ražnjiče)
  • prepraži jih na kokosovem olju (cca 3 minute)
  • v ponev dodaj jušno mešanico, nasekljano papriko in šampinjone, naj zavre
  • zmanjšaj temperaturo, pokrij s ponvijo in kuhaj še 20 minut
  • začini s čili omako in poprom, po želji dodaj še malce sojine omake

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

 

Piščančji file z avokadom in papriko

Tvoja ocena šteje