Prežganka

Nekdaj zelo priljubljena jed v Sloveniji. Zagotovo ste jo jedli v mladosti.

Sestavine za 4 osebe

  • 2 jajci
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 2 jušni žlici bele moke
  • 0,5 dl olivnega olja ali 70 gramov masla
  • sol, poper
  • drobnjak

Postopek

  • na olju ali stopljenem maslu prepražimo moko
  • ves čas mešamo dokler ne zadiši po prežganem
  • vmes pripravimo toplo jušno osnovo, vlijemo jo na prepraženo moko
  • mešamo do vretja
  • dve jajci stepemo in ju vlijemo v vrelo prežganko, nekajkrat premešamo in kuhamo še dve minuti
  • solimo in popramo po okusu
  • serviramo z drobnjakom, dodamo lahko tudi trdo kuhano jajce

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Jogurtov kolač (LCHF ready)

    Preprost jogurtov kolač brez dodanega sladkorja in z eritritolom ter mandljevo moko. Pripravljen je v pol ure. Sestavine Postopek

  • Tajski kokosov curry

    Tajski kokosov curry je popolna mešanica začimb, kokosovega mleka, čičerike, cvetače in ostale zelenjave. Pravi praznik za tvoje brbončice. Sestavine:…

  • Bešamel

    Ena izmed osnovnih omak je bešamel. Pogosto je dodan pri testeninah, lazanji, narastkih, gratiniranih jedeh in še marsikje. Priprava je…

  • Zelenjavni miso ramen

    Ramen je poslastica, ki prihaja iz daljne Japonske. Mešanica juhe, zelenjave, ponavadi mesa in rezancev je resnična poslastica, ki nasiti…