Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Sgroppino je osvežilni italijanski koktajl, ki v le nekaj minutah pričara pravo poletno razvajanje. Povezuje kremasto svežino limoninega sorbeta, nežno moč vodke in mehurčke lahkotnega prosecca. Ta ledena klasika iz Benetk je idealna za vroče večere, brunch zabave ali kot eleganten zaključek poletne večerje.

Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Priprava je povsem preprosta, a rezultat bo navdušil tudi zahtevnejše okuse. Sgroppino ni le pijača, ampak prefinjena harmonija med sladoledom in penino, ki zapelje s svojo teksturo in aromo. Postrežen v ohlajenih kozarcih in okrašen z listkom mete prinaša popolno ravnovesje med sladkim, kislim in rahlo pikantnim.

V sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 2 koktajla / Čas priprave: 10 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 4 kepice limoninega sorbeta
  • 0,6 dl vodke
  • 2 dl prosecca

Priprava:

  1. Limonin sorbet, vodko in malo prosecca vlijemo v posodo mešalnika in dobro premešamo. Vzamemo ohlajena kozarca, vanje nalijemo kremno, osvežilno osnovo za koktajl, nato pa v vsak kozarec nalijemo še prosecco. Okrasimo z listom mete in postrežemo.
Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Nasveti:

Za Sgroppino je ključnega pomena temperatura – vse sestavine naj bodo dobro ohlajene, še posebej prosecco in kozarci. Če nimaš mešalnika, lahko sorbet, vodko in malo prosecca zmešaš tudi ročno z metlico, a pazi, da ne raztopiš preveč sorbeta.

Koktajl naj bo kremast, a še vedno dovolj lahek, da osveži. Uporabi prosecco suhega tipa (brut ali extra dry), saj bo tako koktajl bolj uravnotežen in ne presladek. Za poseben učinek ga postrezi v kozarcih za penino ali nizkih skledastih čašah, ki poudarijo svilnato teksturo.

Če želiš različico z dodatnim preobratom, lahko eksperimentiraš z dodanim listom bazilike, kapljico limoninega likerja ali sorbetom iz pomaranče ali mandarine.

Naročnik Lidl Slovenija d.o.o. k.d.









KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Čokoladne pudingove rezine

    Čokoladne pudingove rezine so vsekakor sladica za ljubitelje čokolade. Navdušijo nas z enostavno pripravo ter čudovito mehko in kremno teksturo….

  • Domači prebranec s slanino

    Domači prebranec s slanino je zelo enostavna jed. Res pa je, da ga ni možno pripraviti v trenutku. Sicer je…

  • Kikirikijevi cupcakes s karamelo

    Kikirikijevi cupcakes s karamelo so kot skriti zaklad za vse ljubitelje arašidov, čokolade in karamele. Kolačke oziroma cupcakes sem spekel…

  • Višnjevo pecivo po domače

    Veš tisti trenutek, ko ti ni do kompliciranja s kuhanjem pa vseeno želiš nekaj sladkega? Maso za to višnjevo pecivo…

  • Domača češnjeva pita z vanilijo

    Kaj storiti, ko imaš slab kilogram svežih, domačih češenj odveč? Domačo češnjevo pito z vanilijo! Sočne češnje obogatene z vanilijo…

  • Patatas bravas – španski tapas

    Patatas bravas je klasični španski tapas. Na kocke narezan ocvrt ali pečen krompir, postrežen z osvežilno in pikantno salso brava….