Namaz s cvetačo in belim fižolom

Namaz s cvetačo in belim fižolom

Namaz s cvetačo in belim fižolom bo obogatil vaš seznam domačih namazov. Je kremen, slasten in ne pretirano začinjen. Brez dolgega seznama sestavin ga enostavno pripravimo v multipraktiku oziroma blenderju. Odlično se poda v sendvič, na popečen toast z jajcem, v burito, kremno omako poleg testenin in še bi lahko našteval.

Namaz s cvetačo in belim fižolom

Namaz s cvetačo in belim fižolom je nov na mojem jedilniku in sem navdušen kje vse ga lahko uporabim. V zaprti posodi zdrži v hladilniku 3 dni, tako da ga brez problema zmažemo brez ostankov.  Cvetača in česen med peko razvijeta čisto nov okus, ki je za prste obliznit. Fižol poskrbi za odlično teksturo, ki je fino mazljiva. Začimb je le toliko, da povežejo vse skupaj v okusno kremno čarovnijo.

Količina: 500 g / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti (na 100 g) 
Energetska vrednost 204 kcal
Beljakovine7 g
Ogljikovi hidrati20 g
Maščobe11 g

Sestavine:

  • 50 ml olivnega olja
  • 500 g cvetače
  • 6 strokov česna
  • 250 g belega fižola
  • sok polovice limone
  • 1  žlička dimljene paprike
  • ¼ žličke kumine
  • 1 žlička soli
  • ½  žličke popra
  • 1 žlica arašidovega masla

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
  2. Cvetačo nalomimo na manjše cvetove in jo prestavimo na pladenj. Na pekač položimo tudi stebla, liste prihranimo za drugo jed.
  3. Glavi česna odrežemo vrh, da razkrijemo vse stroke in ga položimo poleg cvetače.
  4. Vse skupaj prelijemo z 1 žlico olivnega olja in postavimo v ogreto pečico.
  5. Pečemo 30 minut in vmes enkrat premešamo. Cvetačo pred uporabo ohladimo na sobno temperaturo.
  6. V multipraktik damo odcejen in spran vloženi beli fižol, cvetačo, 6 strokov pečenega česna, limonin sok, preostanek olivnega olja, dimljeno papriko, kumino, sol, poper in arašidovo maslo.
  7. Zmešamo do gladke in mazljive teksture.
Namaz s cvetačo in belim fižolom

Nasveti:

Cvetačo lahko začinimo preden jo damo peči. Odlično se marinira v sojini omaki skupaj z začimbami po okusu.

Pečen česen ima čudovit sladek okus in krasno mehko teksturo. Brez problema si ga namažemo na popečen kruh, čez pa dodamo nasesekljan svež paradižnik in peteršilj. Še ena ideja za odličen zajtrk ali prigrizek.

Poskusi še tunin namaz in bananine palačinke.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi