Cacio e pepe s pisanim poprom

Cacio e pepe s pisanim poprom

Cacio e pepe je ena bolj preprostih različic testenin. V italijanski kuhinji se pogosto znajdejo na meniju, sploh kadar je potrebno pripraviti okusen obrok v nekaj minutah.

Cacio e pepe s pisanim poprom

Cacio e pepe v prevodu pomeni sir in poper. Za pripravo potrebujemo samo 4 sestavine, malce debelejše špagete, sir pecorino, poper in sol. Preprosto kajne? Kadar recepti ne vsebujejo številnih sestavin in začimb pridejo do izraza prav vse sestavine, ki jih vključimo v jed. Zato je pomembno, da uporabimo kvaliteten sir in sveže mleti poper, poleg tega pa špagete skuhamo al dente.

Pri kuhanju testenin najprej zavremo vodo v večjem, visokem loncu. Ko voda zavre dodamo sol, nato pa v vodo dodamo testenine. Pomembno je, da jih med kuhanjem nekajkrat premešamo. Skrivnost do pravilno skuhanih testenin je preprosta. Jaz jih vedno kuham minuto manj, kot je navedeno na navodilih proizvajalca. Testenine se namreč do konca pokuhajo z lastno toploto. Čas kuhanja zmanjšamo tudi, če jih bomo po kuhanju še termično obdelovali z različnimi omakami.

Količina: 4 osebe / čas priprave: 10 min /  zahtevnost: 1 od 5

Cacio e pepe s pisanim poprom

Sestavine za Cacio e pepe testenine:

  • 320 g testenin (špageti)
  • 150 g sira Pecorino (ali parmezana)
  • 2 žlici sveže mletega popra
  • 1 žlica soli

Priprava:

  1. V malo večjem loncu zavremo 1,2 litra vode, ki jo posolimo z eno žlico soli.
  2. V vrelo vodo damo 320 g testenin, ki jih kuhamo po navodilih proizvajalca.
  3. Kuhane testenine odcedimo in pazimo, da prihranimo malo kuhane vode od testenin.
  4. Še tople testenine potresemo s sirom in poprom, da ohranimo sočnost dodamo malo vode, ki smo jo dali na stran.
  5. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo.
  6. Po potrebi po vrhu potresemo še nekaj sira.

Nasveti:

Za ta recept lahko uporabimo tudi malo debelejše testenine kot so  taglioline ali bucatine.

Poleg Pecorina sira lahko uporabimo tudi Parmezan.

Poskusite tudi najboljši pad thai in bučkine špagete s curryjem.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi