Piščančja juha s kokosom in kurkumo je hitro pripravljena jed, poleg katere postrežemo porcijo kuhanega riža. Uporabimo lahko piščančje prsi ali kakšen drug, bolj sočen kos piščanca.

Piščančja juha se odlično znajde v družbi kokosovega mleka in kurkume. Ta jed je domača klasika, pripravljena malo drugače. Presenetite domače in jo skuhajte.

Čas priprave: 45 minut / Količina: 4-6 porcij / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za piščančjo juho s kurkumo:

  • 1 srednje velika čebula (120 g)
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 1 ½ žlica mlete kurkume z ingverjem
  • ½ žlice mlete kumine
  • ½ žlice mletega popra
  • 250 g korenja
  • 500 g piščančjih prsi
  • 700 ml kokošje jušne osnove
  • 250 ml polnomastnega kokosovega mleka

Sestavine za prilogo:

  • 200-300 g riža

Priprava:

  1. Na drobno sesekljamo česen in čebulo.
  2. Olupimo in korenje narežemo na tanke kolobarje.
  3. Piščančje prsi narežemo na 6 večjih kosov.
  4. Pripravimo jušno osnovo.
  5. V večjem loncu segrejemo 2 žlici olja ter dodamo narezano čebulo in česen.
  6. Čebulo pražimo toliko časa, da se zmehča, nato ji dodamo kurkumo z ingverjem, kumino in poper.
  7. Začinjeno čebulo pražimo še kakšno minuto nato ji dodamo korenje.
  8. Korenje pražimo 3-4 minute, da se rahlo zmehča.
  9. Nato v posodo dodamo rezine piščančjih prsi in jih zalijemo z jušno osnovo.
  10. Posodo pokrijemo s pokrovom in počakamo, da juha zavre.
  11. Snamemo pokrov in kuhamo pri zmernem ognju 30 minut.
  12. Po 30 minutah iz lonca odstranimo piščančje prsi in jih narežemo na manjše kose.
  13. Meso vrnemo v lonec in dodamo še kokosovo mleko.
  14. Premešamo, pustimo na ognju še 3 minute in odstavimo.
  15. Na koncu po potrebi jed dosolimo in pokapamo z limetinim sokom.
  16. Serviramo s kuhanim rižem.

Nasveti:

Pri pripravi jušne osnove si pomagamo z jušnimi kockami, lahko so kokošje ali zelenjavne.

Poleg piščančjih prsi se lahko uporabi tudi meso s kostmi.

Za bolj začinjeno jed lahko dodamo 1 žlico sveže naribanega ingverja.

Poskusite tudi bučne grižljaje s parmezanom in kurkumo in presno začinjeno bučno torto.

Dober tek!