gratinirane sardele

Gratinirane sardele

Sardele so med najbolj cenjenimi in priljubljenimi ribami. Z razlogom, saj so izjemnega okusa, vsebujejo pa tudi obilo koristnih snovi za naše dobro počutje. Tokrat jih pripravimo kar v pečici, z olivcem, rožmarinom, timijanom in česnom ter drobtinami. So malce manj mastne in zelo hrustljave.

gratinirane sardele

Sestavine:

  • 1 kg svežih ali zmrznjenih sardel
  • 150 g drobtin
  • 1/2 čž rožmarina v prahu ali 1 vejica svežega rožmarina
  • 3 vejice svežega timijana ali 1 čž suhega timijana
  • 3 stroki česna, drobno nasekljani
  • 1 dl oljčnega olja
  • sol in poper
  • sok 1 limone

Priprava:

  1. sardele očisti – odstrani luske in drobovino
  2. zmešaj ostale sestavine – drobtine, rožmarin, timijan, 2 stroka česna, sol in poper
  3. razporedi papir za peko v pekač, pokapljaj ga z oljčnim oljem
  4. sardele povaljaj v mešanici drobtin
  5. razporedi jih po pekaču
  6. pokapaj s preostankom oljčnega olja
  7. peci 15 min pri 220 C (konvekcija) ali 200 C (ventilacijska pečica)
  8. postrezi in prelij s sokom limone, ki mu vmešaš 1 strok nasekljanega česna

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Jogurtova torta z grozdjem

    Jogurtova torta z grozdjem je bomba. Svežina moussa z grškega jogurta, ravno prav sladko grozdje in puhast vanilijev biskvit. Božanska…

  • Domača špargljeva juha

    Domača špargljeva juha je pripravljena iz domače jušne osnove, ki jo skuhamo tudi iz olesenelega dela špargljev. Ja, tudi oleseneli…

  • Torta z jabolki

    Torta z jabolki je rahla, sočna in kremasta. Bogat mandljev biskvit ima čudovit marcipanov okus, ki se super poda k…

  • Gobova juha

    Receptov za gobove juhe je na tisoče. Moj je dokaj enostaven, pričara pa okusno juho v vsega pol ure. Sestavine…