Malce sladka, malce pikantna in zelo okusna koruzna juha. Dodatek curryja in sira ji poudarita globino okusa, njena kremna tekstura pa pričara nasmeh. Kot bi trenil jo bo zmanjkalo.

Sestavine za 4 krožnike:

  • 400 g kuhane koruze (konzerva)
  • 1 čebula
  • 1 rumena paprika
  • 3 dl mleka
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 50 g ribanega sira
  • 2 žlici curryja v prahu
  • žlica kisle smetane
  • sol in beli poper po okusu
  • olivno olje

Priprava:

  1. nasekljaj čebulo in jo prepraži na olju
  2. dodaj narezano papriko in praži toliko časa, da se paprika zmehča, čebula pa ostane zlato rumena
  3. dodaj curry v prahu in praži 1 minuto
  4. dodaj 250 g koruze in mleko ter do gladkega premešaj s paličnim mešalnikom ali blenderjem
  5. juhi nato dodaj zelenjavno jušno osnovo, preostalo koruzo in žlico kisle smetane
  6. dobro premešaj in kuhaj še 5 minut
  7. ko juho postrežeš dodaj na vsak krožnik še dve žlici ribanega sira

Dober tek!