Pečena polenta s tremi siri ne izgleda kot pica po naključju. Zelo okusna jed, ki je odlično kosilo, dobro se pa znajde tudi na zabavah.

Pečena polenta je dobra tudi hladna. Lahko jo poješ takoj, ali pa počakaš na jutri in jo pogreješ.

Sestavine:

  • 200 g instant polente
  • 800 ml jušne osnove (piščančja ali zelenjavna)
  • 60 g ribanega parmezana
  • 50 g ribane mozzarelle
  • 100 g cheddar sira
  • 30 g masla
  • Pol čebule
  • 10 kosov vloženega suhega paradižnika
  • Pest rukole
  • Sol po okusu

Priprava:

  1. Najprej naribamo vse tri sire, parmezan, mozzarello in cheddar.
  2. Nato v loncu pripravimo jušno osnovo in vanjo vmešamo instant polento.
  3. Ogenj zmanjšamo na minimum in kakšno minuto dobro mešamo polento.
  4. Nato pa še v vročo polento vmešamo parmezan, mozzarello in maslo, premešamo, da se vse raztopi in poveže. Po želji dodamo še nekaj soli.
  5. Pečico segrejemo na 180 °C, vzamemo pladenj, ga obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo dober centimeter debelo plast polente.
  6. Poletno nato pokrijemo z vloženimi suhimi paradižniki, narezano čebulo in ribanim cheddar sirom.
  7. Vse skupaj pečemo 10 minut, da se sir stopi.
  8. Pečeno polento okrasimo še s svežo rukolo in postrežemo.

Dober tek!