Pečena polenta s tremi siri

Pečena polenta s tremi siri

Pečena polenta s tremi siri ne izgleda kot pica po naključju. Zelo okusna jed, ki je lahko hitro kosilo, ali odličen prigrizek na zabavah ali piknikih.

Pečena polenta s tremi siri

Pečena polenta je dobra tudi hladna. Lahko jo poješ takoj, ali pa počakaš na jutri in jo pogreješ.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 200 g instant polente
  • 800 ml jušne osnove (piščančja ali zelenjavna)
  • 60 g ribanega parmezana
  • 50 g ribane mozzarelle
  • 100 g cheddar sira
  • 30 g masla
  • Pol čebule
  • 10 kosov vloženega suhega paradižnika
  • Pest rukole
  • Sol po okusu

Priprava:

  1. Najprej naribamo vse tri sire, parmezan, mozzarello in cheddar.
  2. V loncu pripravimo jušno osnovo in vanjo vmešamo instant polento.
  3. Ogenj zmanjšamo na minimum in kakšno minuto dobro mešamo polento.
  4. Nato pa še v vročo polento vmešamo parmezan, mozzarello in maslo, premešamo, da se vse raztopi in poveže. Po želji dodamo še nekaj soli.
  5. Pečico segrejemo na 180 °C, vzamemo pladenj, ga obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo dober centimeter debelo plast polente.
  6. Poletno nato pokrijemo z vloženimi suhimi paradižniki, narezano čebulo in ribanim cheddar sirom.
  7. Vse skupaj pečemo 10 minut, da se sir stopi.
  8. Pečeno polento okrasimo še s svežo rukolo in postrežemo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi